-->

15 mei 2018

Kerk aan de Haven, Waalwijk

Bestuursleden Orgelkring:

Rob Dommisse (orgel)

Gijs de Bonth (piano)

Ben Smeets (orgel)

Wim de Waal (piano)

 

Dit jaar is het een unicum dat vier van de zes bestuursleden van de SOW te weten Gijs de Bonth (piano), Rob Dommisse (orgel), Ben Smeets (orgel) en Wim de Waal (piano) een concert geven in de serie orgelconcerten van de Orgelkring. Vanaf de oprichting van de Stichting Orgelkring Waalwijk (1986) hebben nog nooit zoveel bestuursleden op één avond geconcerteerd. Het concert vindt plaats in de Kerk a/d Haven te Waalwijk op dinsdag 15 mei om 20.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 10, scholieren € 5.Vrienden van de Orgelkring hebben gratis toegang.

Gijs de Bonth

Gijs de Bonth is een hartstochtelijk amateur musicus. Zijn voorkeur gaat uit naar het bespelen van de piano maar daarnaast speelt hij kerkorgel en elektronisch orgel. Al meer dan 50 jaar is hij organist in de kerk van St. Jan Evangelist te Elshout. Rob Dommisse studeerde aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Maurice Pirenne (orgel) en Liana Serbescu (piano). In de regio Heusen is hij als kerkorganist werkzaam. Ben Smeets was 35 jaar actief in het muziekschoolonderwijs en studeerde eveneens te Tilburg piano en orgel. Hij is vaste organist van de Sint Antoniuskerk te Waalwijk. Wim de Waal volgde vanaf zijn 7e jaar pianolessen bij Alda van Boord en Frans Wilmont in Waalwijk. Vanaf 1962 was hij negen jaar organist van de Antoniuskerk te Waalwijk. Als componist is Wim de Waal een autodidact. Vanaf 1975 woonde hij 36 jaar in België. In 2013 keerde hij terug naar Nederland.

Wim de Waal

Het programma van 15 mei bestaat uit een compositie van G. Haentzschel, D. Zwart, W. Eisbrenner en een improvisate gespeeld door Gijs de Bonth op piano. Rob Dommisse voert op het orgel uit de Toccata in F. van J.S. Bach, “Onder een linde groen” van J.Pz. Sweelinck en Choral Prelude on Hanover van C. Hubert H. Parry. Ben Smeets laat werk horen van J.S. Bach (Preaeludium in D), J.L. Krebs (Trio in c mineur) en G. Lasceux (Récit de hautbois). Wim de Waal vertolkt van L. van Beethoven een 2e deel uit een Sonatina en verder eigen composities: Daydreaming, Romance, 1977-La Hulpe Ouverture-2002, Contemplation en Devotion.

Met twee verschillende toetsinstrumenten (orgel en piano) belooft het een mooi en gevarieerd concert te worden. Geïnteresseerden zijn van harte welkom!!

 

*/ -->

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bereken deze opgave: (verplicht)