-->

12 juni 2018

Hervormde Kerk Besoyen (witte kerkje), Waalwijk

Bas Koster (orgel)

Accordeonensemble Virtuosa

 

Op dinsdag 12 juni a.s. treedt in de serie (orgel)concerten 2018 op de organist Bas Koster en het Accordeonensemble Virtuosa. De locatie is de Hervormde Kerk van Besoyen (Witte Kerkje), Grotestraat 26 te Waalwijk. Tijdstip: 20.15 uur. Bas Koster speelt op het Vollebregt-orgel werk van Palestrina, Mendelssohn, Wammes en een eigen improvisatie. Virtuosa, bestaande uit vijf enthousiaste musici, presenteert werk van Reintjens, Tsjaikovski, Mozart, Wojtarowicz en Piazzolla. Een mondelinge toelichting wordt tijdens het concert gegeven door de musici.

De organist Bas Koster uit Gouda begon met orgellessen en improvisatielessen bij Gerben Mourik in Oudewater, die hem ook voorbereidde op het conservatorium. Hij kreeg les van Ad van Sleuwen voor literatuur, later bij Ruud Huijbregts en Jelena Bazova te Tilburg. Henco de Berg en Wouter van der Wilt onderrichtten hem in improvisatie. Sinds 2010 is Bas als organist verbonden aan de Protestante Gemeente in Gouda. In september 2017 is hij, naast zijn orgel-studie, begonnen aan de Kerkmuziekopleiding aan het Codarts Conservatorium te Rotterdan.

Accordeonensemble Virtuosa boekte successen met de klanken van accordeon-muziek in Frankrijk, Duitsland, Litouwen en Oostenrijk. In Nederland krijgen zij bij concerten steeds lovende reacties. Virtuosa kiest steeds voor een gevarieerd programma door verschillende muziekstijlen aan bod te laten komen, van klassiek tot modern. Zij spelen graag originele werken maar maken voor eigen gebruik ook bewerkingen van bestaande composities. Inmiddels zijn er 2 CD’s gemaakt: “Virtuosa” en “Puur”. Na afloop van het concert is er gelegenheid met de musici in contact te treden onder het genot van een kop koffie/thee. Ook bestuursleden van de Orgelkring willen bezoekers graag te woord staan. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

 

Programma orgelconcert

1. Ricerar del secondo tuono
Giovanni Pierluigi da Palestrina (+/- 1525-1594)

2. Andante
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)

3. Allegro moderato maestoso
Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)

4. Uit: Triptych
– Contemplation I
– Contemplation II
– Contemplation III
Ad Wammes (1953- )

5. Improvisatie
Bas Koster

 

Programma Virtuosa

* Virtuosa T. Reintjens
*Uit: De Notenkraker: -Danse de la Fée-Dragée -Danse Arabe -Danse Chinoise P. I. Tsjaikovski (1840-1893), bew. R. Fugmann
*Uit: Concert in Es -Deel 1 Allegro W.A. Mozart (1756-1791), bew. T. Reintjens
*Proms/London J. Wojtarowicz (1982)
*Invierno Porteno A. Piazolla (1921-1991), bew. T. Reintjens

 

*/ -->

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bereken deze opgave: (verplicht)