-->

10 juli 2018

Hervormde Kerk Sprang-Capelle

Matthijs Louwye (orgel-cello)

Koen Maris (orgel)

p dinsdag 10 juli a.s. om 20.15 uur concerteren in de Hervormde Kerk van Sprang, (Kerkstraat 36) twee Belgische organisten te weten Mattijs Louwye en Koen Maris. Mattijs Louwye speelt naast orgel ook cello. Sinds 2015 musiceert organist-cellist Mattyijs Louwye samen met Koen Maris in zowel de bezetting cello/orgel als orgel 4-handig/voeten. Zij noemen zich het Duo Strings & Pipes. Het programma vermeldt orgelwerken voor vier handen/voeten, werk voor orgel-solo en orgel met cello van componisten als Fr. Berwald, L-B Bjørneboe, D. Bédard, A. Piazolla, Fr. Poulenc, D. Shostakovich en J. Bret.

attijs Louwye begon op 4 jaar met cello en op 9 jaar met orgel. Hij studeerde in Veurne (België) aan de Stedelijke Muziekacademie en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Mattijs studeerde er orgel bij Joris Verdin en cello bij France Springuel. Hij specialiseerde zich in de historische uitvoeringspraktijk bij verschillende grootmeesters. Ook deed hij veel orkestervaring op. Daarnaast verdiepte hij zich in het harmonium en klavecimbel. Als cellist speelt hij o.a. in het Duo Falk en het Fluitkwartet “Ensemble Am@dee”. In 2016 behaalde hij zijn Masterdiploma Orgel en in 2017 eveneens met de hoogste onderscheiding zijn Masterdiploma Cello.

oen Maris uit Zwijndrecht (België) zette zijn eerste stappen in de wereld van de muziek in het thuismilieu en de muziekacademie van Beveren-Waas. In 2011 behaalde hij zijn Master- diploma orgel bij Joris Verdin aan de Artesis Hogeschool, Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Aan dezelfde Hogeschool behaalde hij in 2016 het Post Graduaat Kinder- en Jeugdkoordirectie bij Marleen De Boo. Hij is organist in de Sint-Antoniusparochie in Brasschaat. Daarnaast is Koen leraar AMV en samenzang aan de kunstacademie van Beveren-Waas. In zijn vrije tijd organiseert hij orgelconcerten en zingt in kamerkoor Terpander uit Sint-Niklaas.

Het concert van dinsdag 10 juli is het laatste concert voor de grote vakantie.
U bent van harte welkom.

*/ -->

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bereken deze opgave: (verplicht)